Singlehitliste d. 17/8 1974

Kom med en tur tilbage til dengang vi gik med islændere hele året, trompetbukser var stadig højeste mode, vi balancerede på plateaustøvler, hørte kassettebånd, karatefilm var det helt store og meget mere.Det er et år, hvor glamrock er på vej ud og philadelphia sound vinder indpas, de første disco numre rammer hitlisterne. Den uges numre rammer så flot sommeren 74 ind. Lyt med til: Carl Douglas, Sparks, Mud, Sweet, Rolling Stones, Hues Corporation, Three Degrees og mange flere.

Soul musik i 60’erne

Jeg forsøger, at definerer musikformen der sprang ud af kirkernes gospel og blandende sig med R&B og blev sin helt egen genre. Jeg kommer en tur forbi Stax i Memphis, drager nord på til Motown, øst på til New York og Philadelphia, jeg kommer selvfølgelig også forbi Muscle Shoals i Alabama, for ikke at glemme Impressions i Chicago. Hør bl.a. Sam Cooke, Isaac Hayes, Otis Redding, Supremes, Fly And The Family Stone og mange flere.

Soundtracks

Programmet handler, ikke kun originale numre skrevet til filmen, men i lige så høj grad numre der nøje er valgt så de passer til handlingen eller er stemningsskabende. En af de instruktører der selv bruger meget tid på, at finde de helt rigtige numre til sine film er Tarantino, han bruger timer i de gamle arkiver, for at finde de helt rigtige numre. Luk øjnene, lyt til musikken og se filmen for dit indre blik. Lyt med til numre fra: Sidste nat med Klikken, O Brother, Michael, Casino, The Magical Mystery Tour, Pulp Fiction, Forest Gump, med flere.

David Bowie 1975-1982

I 1975 lever David Bowie rockstjernelivet, hans kokainmisbrug gør ham paranoid og han er undervægtig.  Han presser sin krop til det yderste med sit misbrug, ligesom han presser sin kreative grænser for hvor meget han kan yde. Han begynder at skrive sange på en ny måde, inspireret af William Borrougs, klipper han sine tekster op i sætninger eller han tager ord fra bøger og aviser, og samler dem igen på en ny måde, dette for at, komme steder hen med sin sangskrivning han ellers ikke ville komme. Hør bl.a.: Fame, Golden Years, Breaking Glass, Heroes, Ashes To Ashes med flere.