Debut Lp’er 2 af 3

Jeg har sammensat en programrække med de efter min mening bedste debut Lp’er. Det er selvfølgelig subjektivt, men jeg har valgt nogle kriterier som det enkelte album skal opfylde, der skal ikke være fyldnumre, det skal have en wow effekt, det skal holde ud over sin egen tid. I det andet program kommer du i selskab med: Roxy Music, Sex Pistols, King Crimson, The Doors, Pearl Jam, The Cars, Oasis og mange flere.

David Bowie 1969-1974

Første del, af dobbelt programmet om David Bowie. Første del handler om årene 1969 til 74, anden del om 75 til 82.  David Bowie har gennem sin musik har påvirket mig på den allerbedste måde, og jeg glæder mig til at præsentere en smule af hans liv, musik og historie for Jer. Lyt med til: Moonage Daydream, Star, Oh! You Pretty Things, Diamond Dogs og mange flere.

Debut Lp’er 1 af 3

Jeg har sammensat en programrække med de efter min mening bedste debut Lp’er. Det er selvfølgelig subjektivt, men jeg har valgt nogle kriterier som det enkelte album skal opfylde, der skal ikke være fyldnumre, det skal have en wow effekt, det skal holde ud over sin egen tid. I det første program kommer du i selskab med: Led Zeppelin, Blondie, John Prine, Boston, Stone Roses, Pretenders, Big Star m.fl.

Kate Bush

Kate Bush er en af de store ikoniske stemmer i engelsk musik, der gennem karrieren har bevaret sin integritet. Hun har nået en status i England, hvor hver ny udgivelse bliver betragtet som den hellige gral. Sådan har det ikke altid været, hør historien blandet med hendes musik: Wow, Wuthering Hights, There Goes A Tenner, Cloudbusting, King On The Mountain og mange flere.

Lp hitliste d. 23/1 1971

Jeg spoler tiden tilbage til det mytologiske år 1971. Det er i vide kredse betragtet som det bedste album år i rock historien, men var det også de Lp’er der solgte? Kom en tur med ned af Memory Lane og få luftet Afghanerpelsen og ørkenstøvlerne når, George Harrison, Deep Purple, John Lennon, Elton John, James Taylor, Ten Years After, Emerson, Lake & Palmer giver deres bud fra året.

Sommerhits 2

Du kommer i selskab med numre fra 50’erne og frem til 70’erne. Det er sange som vi har gået og nynnet i sommervarmen, lyttet til i radioen, talt om i gården, drømt os væk til på knallerten, sange der har gjort os i godt humør. Lyt med til: Free, Elton John & Kiki Dee, Dr. Hook, Seals & Croft, CCR Steelers Wheel og mange flere. 

Lyden af Californien 2/2 (70’erne)

Den solbeskinnede californiske rocklyd blev en genre i sig selv, Grupperne producerede ukomplicerede, men mindeværdige og tidløse sange, perfekt til den spændende nye lyd på FM-radio. Tingene ændrede sig i Californien i 70’erne, musikken bliver mere upolitisk i takt med stofferne gør deres indtog. Nye spillesteder bliver hippe, det er f.eks The Troubadour og Filmore West, hvor kommende stjerner spiller og hænger ud. Hør bl.a. CSN&Y, Creedens, Fleetwood Mac, Jackson Browne, Eagles og mange flere.

Mott The Hoople

De var et rock and roll band der elskede og spille, de arbejdede sig op fra små klubber til haller og andre store spille steder. De kunne ikke sælge plader, de kunne vel nærmest ikke forærer dem væk, på randen af opløsning kommer David Bowie dem til undsætning i 72 med All The Young Dudes. Det pustede nyt liv i gruppen, og et stilskifte fra rockband til glamrock, det havde de måske ikke lige set komme. Hør bl.a. Golden Age Of Rock n’ Roll, All The Young Dudes, Hymn For The Dudes, All The Way From Memphis og mange flere.

Lyden af Californien 1/2 (60’erne)

Over to programmer (60’erne og 70’erne) sætter jeg fokus på myten om Californien med den evige sommer og det sorgløse liv. I starten af 60’erne tilskrives lyden hovedsageligt Beach Boys, men i 64 ændres den musikalske scene i USA nu var grupperne inspireret af British Invasion. Fra midten af 60’erne begynder politiske tekster, at vinde indpas og lyden ændrede sig radikalt i 67 efter Summer of Love. Mange af de største grupper i L.A. flyttede til Laural Canyon og skabte et kreativt kraft center. Lyt med til: Byrds, Doors, Mothers of Invention, CSN, Monkees, Jefferson Airplane, Love og mange flere.