Lp hitliste d. 26/10 1974

Det var et år spækket med gode Lp’er, men når jeg skimmer ned over listen er den også præget af mange opsamlingsplader og Lp’er der har ligget på i meget lang tid. Det er 74 så selvfølgelig er der nogle Glam Rock Lp’er på listen. Lyt med til Sparks, Glitter Band, Bryan Ferry, Paul McCartney, Pink Floyd og mange flere.

Bluesrock 2

Den anden del handler om den klassiske periode fra midt 60’erne og 10 år frem.  Det var især de engelske bands der tog bluesmusikken og genindspillede mange af de gamle blues numre i en rock udgave.  Den næste times tid kommer jeg rundt om nogle af de store bands bud på bluesrock. Lyt med til Yardbirds, Led Zeppelin. Taj Mahal, Canned Heat, Allman Brothers Band, ZZ Top og mange flere. Hør historierne om hvordan de forvandlede den i USA oversete musikform.

Single hitliste d. 19/5 1973

Hvilke singler købte vi for 51 år siden. Det var et år, hvor Glamrock for alvor havde fået fat om det europæiske publikum, samtidig var blev der købt heavy og progressiv rock i stigende oplag. Uanset var det et plade år fyldt med fest og farver. Lyt med til Nazareth, Alice Cooper, Wings, Geordie, Wizzard, Roger Daltry, David Bowie og mange flere.

Bob Dylan

Der er skrevet hylde meter af bøger om Dylan, men jeg har længe haft lyst til at give mit bidrag. Jeg har gået og funderet på, hvordan jeg skulle gribbe det an. Min første indskydelse var jeg skulle have alle de rigtige numre med, men den tanke blev forkastet til fordel for nogle af mine favoritter. Du kan høre om tilblivelsen af: Blind Willie McTell, Meet Me In The Morning, It’s Alright Ma (I’m Only Bleeding), Sweetheart Like You, Joey, med flere.

Forårs nyt

Den kommende tid kan du se frem til flere spændende podcasts. Du kan glæde dig til genhør med den lidt oversete Peter Gabriel. Du kan høre historien om et af de mest spændende pladeselskaber, Island Records, de havde bl.a. Jethro Tull, Roxy Music, Free, Sparks og mange flere. Derud over kan du se frem til en podcast om de bedste Live albums, den sidste runde med “Singler fra gemmerne” og ikke mindst historien om Moody Blues. På glædeligt genhør.

Simon & Garfunkel

Velkommen til historien om Simon & Garfunkel en af de bedst sælgende amerikanske grupper i den sidste halvdel af 60’erne og ikke mindst deres monster hit Lp Bridge Over Troubled Water fra januar 70. De fik deres første mindre hit i 57 med Hey School Girl under navnet Tom & Jerry inspireret af tidens helt store amerikanske duo Everly Brothers. Mange har nok afvist dem fordi deres harmonier er så lækre og iørefaldende, men lytter man efter er det sange om ensomhed, længsel og fremmedgørelse.

Single hitliste d. 26/9 1982

Velkommen til en ny hitliste fra en svunden tid, denne gang bevæger jeg mig med usikre skridt ind i 80’erne, og dykker ned i single hitlisten d. 26/9 1982. Her i starte af 80’erne så nye generer som New Romantic, Synthesizere pop dagen lys og der kom stadig et væld af gode singler fra lidt ældre bands, lyt blot til: Culture Club, UB40, The Jam, Simple Minds, Adam Ant, The Clash og mange flere.