Solister

Lyt med til podcasten om solister der af forskellige årsager har forladt den gruppe de oprindeligt var en del af. Når jeg ser ned over listen af de valgte sangere er grundene til brudene vidt forskellige, lige fra uenigheder om penge, lysten til nye eventyr, nogen er kørt trætte og andre igen var blevet rygende uenige om stort set alt. Lyt med til: Adam Alt, Robert Plant, Robbie Robertson, Alice Cooper, Ian Hunter, Lou Reed og mange flere.

Glam Rock del 2/2

I anden del kommer jeg rundt om, glamrockens påklædningen, seksualiteten, oliekrisen 70’erne, påvirkningen i USA og selvfølgelig masser af musik. ”Lad aldrig publikum se dig som dig selv, for herefter kan du aldrig være speciel igen”.  I 72 tog Glam for alvor til i omfang og popularitet, med udgivelsen af Ziggy Stardust, Slayed og The Slider Lp’erne. Hør bl.a. Lou Reed, Alice Cooper, David Bowie, T.Rex, Elton John, Geordie og meget mere.     

Singler fra gemmerne 5

Jeg har igen været i kælderen og hive en stak singler op af min samling.  Jeg fik ikke lige sat dem i orden da de for snart mange år siden blev pakket ned. Jeg tænkte nu var det på tid til de næste kom til ære og værdighed. Jeg fortæller lidt om den enkelte single eller en anekdote. Lyt med til: The Move, Elvis, Eric Clapton, Pretenders, Sweet og mange flere. 

Glam Rock del 1/2

Velkommen til 1. del af historien om Glam Rock, andel del lægges op næste uge..  Glam rock er den musik bølge der skyllede ind over England og Europa i de tidlige 70’ere. De grupper og musikere der tog Glam Rock til sig, havde vilde og provokerende udklædninger, de var sminket, havde plateau sko eller støvler, andre det androgyne look. Musikken var en blanding af mange genre, kabaret, 50’er rock, science fiction, art rock. Det var fest og farver i en ellers alvorlig tid. Lyt med til Gary Glitter, David Bowie, Slade, Sweet, T.Rex, Mott The Hoople, Alvin Stardust og mange flere.

Moody Blues

Gruppen var oprindeligt en del af den britiske R&B-scene, i begyndelsen og midten af 60’erne. De fik deres internationale gennembrud med deres cover af ”Go Now” i slutningen af 1964 og begyndelsen af 1965. Deres andet album, Days of Future Passed fra 67, var en fusion af rock med klassisk musik, der etablerede bandet som pionerer i udviklingen af art og progressiv rock. Lyt med til: Nights In White Satin, I’m Just A Singer In A Rock n’ Roll Band, Ride My See-Saw og mange flere.

Historier fra min læretid – 50 års jubilæum

Jeg har selvfølgelig produceret en podcast om min læretid som smed, i anledningen af mit 50-års jubilæum på arbejdsmarkedet. Det er fraregnet, avisruter og andre fritidsjob. Jeg kom i lære som kleinsmed d. 1. maj 1974 som 15 -årig. Jeg var faktisk ret splejset i 74/75, som min mor siger ”han var en af de mindste konfirmander”. Det kan du høre mere om, samt en række anekdoter, bl.a hvordan det var at være yngstelærling, løn i papirsposer, morgen bajere, hvordan jeg nær havde sprunget værkstedet i luften og meget mere. Det hele har jeg blandet med noget af den musik vi lyttede til. Det var Gasolin’, Status Quo, Nazareth, Queen, Eagles, Bowie, Mott The Hoople m.m.