Vinter sange

Jeg har valgt et dusin sange der på den ene eller anden måde omhandler denne kolde mørke og dog hyggelige årstid. Der er ingen formular til vintersange, men de er ofte om tabet af kærlighed, om længsel, en akustisk guitar, en pejs der knitrer og stearinlys på bordet. Lyt med når SteveMiller Band, Mamas and Papas, Kate Bush, Tom Waits, Ed Sheeran med flere giver deres bud.

Small Faces, Humble Pie og Faces

Det er en historie jeg længe har haft lyst til, at tage fat om, fordi den på mange måder kom til at definere tiden fra 65 til 69. Deres historie starter i 1965 da Ronnie Lane og Steve Marriott møder hinanden i Londons east end, på J60 Music Bar og kort efter danner Small Faces. Efter opløsningen i 69 dannede Steve Marriott Humble Pie, mens resten af dannede Faces med Rod Stewart og Ron Wood. Hør bl.a. Hey Girl, All Or Nothing, Itchycoo Park, Here Come The Nice, Natrual Born Bugie, Stay With Me og mange flere.

Do They Know It’s Christmas

Søndag d. 25. november 1984 samlede Bob Geldorf og Midge Ure mange af tidens mest fremtrædende musikkere i England, til en one off indspilning af støtte sangen Do They Know It’s Christmas i Sarm West Studios i London. Baggrunden var de horrible billeder der blev vist i tv af hungersnøden i Etiopien, hvor mere end 7 millioner var truet af sultedøden. Dette er historien om de 24 timer der ændrede deres skæbne. Hør musik med, U2, Annie Lennox, Kate Bush, Mud, David Bowie/Bing Crosby, John Lennon, Band Aid med flere.

The Move, Wizzard og ELO

Lyt med til historien om The Move, gruppen fik en række hits i slutningen af 60’erne med numre som, Fire Brigade, Night Of Fear, Blackberry Way. De to hoved sangskrivere Roy Wood og Jeff Lynne gik hver til sit i 72, ud af asken rejste sig to af 70’ernes bedste pop grupper Wizzard og ELO. Hør bl.a. See My Baby Jive, Angel Fingers, Living Thing, Don’t Bring Me Down og mange flere.

Southern Rock

Genren startede i det sydlige USA, en blanding af rock and roll, countrymusik og blues og soul. Udtrykket “Southern rock” kan være opfundet i 1972 af Mo Slotin, der skrev for Atlantas undergrundsavis, The Great Speckled Bird, i en anmeldelse af en Allman Brothers Band koncert. Lyt med til historien, fra 50’erne og frem til storhedstiden i 70’erne. Du kommer i selskab med: Lynyrd Skynyrd, Allman Brothers Band, Marshall Trucker Band, Alabama, Dale Hawkins og mange flere.