Guitar riff

Kom med på en tur rundt om guitar riff, numre vi genkender med det samme på grund af riffet. Det er typisk intro’en til en sang, men der kan sagtens være flere forskellige riff i sammen nummer, det kommer jeg tilbage til sidst i programmet. Lyt med til klassiske riff fra, Muddy Waters, Chuck Berry, Mark Knopfler, Slash med flere.

Der har ikke været plads til alle de numre jeg gerne ville ha haft med, hvis der er interesse for det kan jeg følge op med en 2’er.

Månedens playlist: Soft Rock

Soft Rock i 70’erne, en musik form der blev voldsomt udskældt i tiden og senere hen, men lyttet til og købt i million oplag. Det var grupper som Wings, Eagles, Fleetwood Mac, ELO med flere, de kunne om nogen skrive ørehængere og radiovenlige hits.

I 70’erne blev soft rock i sær forbundet med Californiens lette livsstil, det evige solskin, strande og biler, men når der blev hakket i overfladen var det ofte så meget mere, tænk blot på Fleetwood Macs Rumours eller Eagles Hotel California.

Phil Spector

I dette program kan du høre historien om den “gale” og topexcentriske producer Phil Spector.

Det er historien om en af rockmusikkens helt store genier, han skabte The Wall Of Sound, og han sværgede til mono, afspillet på jukeboxe eller i biler. Han havde en filosofi om, at hans musik skulle være teenage dramaer af Wagnerske dimensioner, der udspillede sig på over 3 min. Hør numre som: Be My Baby, He’s A Rebel, River Deep Mountain High og mange flere. 

Later… with Jools Holland

Denne måned lægger jeg mindeværdige optrædender fra det Engelske tv-program Later… with Jools Holland op.

Han var med til, at danne det succesfulde band Squeeze tilbage i 74, han forlod dem i 81 for at søge lykken som solo artist. Siden 92 har han været vært på sit eget musik program på BBC 2.

Han inviterer forskellige musikkere med, det er en skøn blanding af nye og ældre navne, man kan opleve hos ham. Jeg lægger nogle forskellige smagsprøver ud de næste uger.

Månedens Lp

The Jam: Sound Affects

The Jam udgav 6 Lp’er på 5 år, de viser sangskriver Paul Wellers rejse fra oprørsk teenage, frem mod hans oprør mod Thatcher og hendes regering.

Sound Affects er deres 5. Lp og højdepunktet med en fantastisk sammensmeltning af funk og 60’er psykedelisk rock, bundet sammen af et stramt og velspillende The Jam.

De er og har altid været et typisk britisk band, der beskæftiger sig med nationale anliggender, har du ikke hørt denne perle fra 1980 så venter der en stor oplevelse.