Nyheder i efteråret

Du kan se frem til masser af nye programmer i løbet af efteråret. I starten af oktober ville John Lennon være fyldt 80 år, dette markerer jeg selvfølgelig. Desuden venter både The Band og Roxy Music i kulissen med et program om hver.

Toget er mytologisk i amerikansk sangskrivning, det bliver brugt som metafor for tabt kærlighed, en rejse mod frihed, på vej hjem, dette og meget mere behandler jeg i programmet Train Songs.

Derudover ligger programmer om, Guitar Riff, The Sound of Mersey Beat, og flere hitlister fra 70’erne og venter på tur.

Annie Lennox og Eurythmics

Den generte pige fra den forblæste by Aberdeen, hun kæmpede sig vej fra fattig musik studerende i London, til den mest respekterede sangerinde i sin tid. Hendes kamp mod Aids/hiv, fred på Gaza, er blandt hendes politiske mærke sager. Det hele blandet med numre som, Sweet Dreams, Under Pressure, Would I Lie To You for at nævne nogle stykker.

Månedens Lp: T.Rex – The Slider

The Slider udkom i juli 1972, den red på ryggen af de to fremragende singler fra albummet, Metal Guru og Telegram Sam. Noget skuffende stoppede den som nummer 4 i England og sneg sig lige i på top 20 i USA.

Den er helt på højde med hans Lp Electric Warrior fra 71, den er dog en anelse for poleret sine steder. Marc Bolan var overtroisk, så efter de to single hits Ride A White Swan og Hot Love havde gjort brug af strygere, skulle resten af hans singler også gøre brug af strygere.

Sæt dig godt tilbage og nyd denne klassikker fyldt til renden med gode pop, rock og glam numre.

Månedens Tema: Annie Lennox og Eurythmics

Annie Lennox er en af de store stemmer i engelsk musik, hun har gennem karrieren har bevaret sin integritet som politisk aktiv og bliver kaldt den største nulevende hvide soulsangerinde.

Hun er fra Aberdeen i det nordlige Skotland, voksede op i en arbejderklasse familie, med en meget partipolitisk far. Han arbejde på det lokale skibsværft, her var det de kommunistiske kræfter der var de styrende.

I 75 mødte Dave Stewart på den restaurant hun arbejdede, ikke alene dannede var de med til, at danne bandet Tourits, de blev også kærester.

De fik et stort hit i England med ”I Only Wanna Be With You” et cover af det gamle Dusty Springfield nummer fra 1963.

Annie Lennox og Dave Stewart danner Eurythmics omkring 1981, de får kontrakt med Polydor, men deres debut sker der ikke meget med. 

Deres helt stor gennembrud kommer med den mørke syntheseiser pop. Syntheseiseren er en stor forandring for deres musikalske muligheder, de kunne nu experimentere i timevis hjemme i lejligheden, frem for i studier, som kostede det hvide ud af øjnene. 

De nedskrev et minimanifest, der stod kun to ord, Kraftwerk og Motown, de to ting skulle blandes på Sweet Dreams.

Lyt med i denne måned når jeg lægger både Annie og Eurythmics numre på siden. Du kan også se frem til podcasten om hende.

Samtale om Rolling Stones

Hør min samtale med min gode ven Michael Drewsen om Rolling Stones. Vi kommer rundt om deres tidlige år, hvor inspirationen var blues, mellem årene med Jumping Jack Flash, vi runder deres afsked eller mangel på samme med Brian Jones , deres helt særlige lyd og meget mere. Det hele er spundet rundt om 10 af deres perler.

The Jam og Style Council

Dette er historien om en af Englands fineste sangskrivere. Sammen med først The Jam opnåede han kæmpe succes med hits som, Eton Rifles, Town Called Malice, Going Underground, på toppe af deres succes, valgte han at opløse gruppen og danne Style Council. De fik store hits op gennem 80’erne, før han i 1990 startede sin solo karriere.

David Bowie 75 – 83

Anden del af programmet handler om hans skifte fra high society livet i L.A., stort stof misbrug, på fallittens rand. Han genopfinder sig selv i Berlin i samarbejde med Iggy Pop og Brian Eno. Han fortsætter med at udsende det ene sublime værk efter det andet, jævnfør “Low”, Station To Station”, “Heroes”, “Scary Monsters” og “Let’s Dance”.