December will be magic

I december kan du se frem til nyt og gammelt.

Der kommer et helt nyt juleprogram, med nogle af de bedste julesange inden for pop/rock genren. Desuden genusender jeg programmet om tilblivelsen af støtte sangen “Do They Know It’s Christmas”

Som noget helt særligt har jeg gen indtalt og forbedret mit dobbelt program om Beatles. Desuden har jeg skiftet et par numrene. Det bliver sendt lige før og lige efter jul.

Train Songs

Kom med ombord på den mytologiske tog rejse, en hver blues eller country musiker, har mindst en tog sang på sit repertoire, de bruger toget som metafor for frihed, kærlighed, en rejse mod det ukendte, eller som Gud.

I sær i Amerika har toget en særlig betydning i sangene, de beskriver en rejse mod noget nyt, et håb om frihed eller afslutningen på en del af livet.

Man står på fabrikken, røgen er tyk, luften er dårlig, i det fjerne kan man hører toget på vej væk, og drømmene tager form.

Månedens Lp: Temptations Gold

Temptations kom ud af 50èrnes doo wop miljø. De er en sammensmeltning af to konkurrerende Doo Wop grupper, The Primes og The Distants.

Mellem 60 og 64 kæmper de sig fra det ene flop til det næste, nogen begynder at kalde dem Hitless Temptations.

I 63 begynder David Ruffin, at følge dem rundt, efter lidt tid kommer han med på scenen, de er imponerede af hans stemme og danse talent. Til hans held forlader Al Bryant Temptations på grund af de manglende hits, David Ruffin kommer med fra 64. 

Deres gennembrud kom i 64 med My Girl, det er David Ruffins første indspilning som forsanger. 

Han har utvivlsomt en af de bedste soul stemmer på tværs af alle tider. 

Det gik desværre galt for David Ruffin, han fik storheds vandvid af deres succes, samtidig udviklede han et stofmisbrug for, at klarer presset på gruppen, det gjorde ham mere end almindeligt ustabil, under stor tormult bliver han fyret. Du kan høre mere om dette i min podcast om Motown. 

Fra 68 og frem til 71/72 er de sammen med Sly And The Family Stone frontgrupperne i det der bliver kaldt psykedelic soul.

Deres produktion fra 64 og frem til 72 er noget af det ypperligste indenfor genren. 

Guitar Riff

Denne gang skal vi en tur rundt om guitar riff, numre vi genkender med det samme på grund af riffet. Det er typisk introen til en sang, men der kan sagtens være flere forskellige riff i sammen nummer.

Der har ikke været plads til alle de numre jeg gerne ville ha haft med, hvis der er interesse for det kan jeg følge op med en 2’er.

1967

Var 1967 det bedste single år i rock historien, jeg giver mit bud på det i programmet.

1967 var et fantastisk år i rock, pop og soul musik. Året gav os Sgt. Pepper, debut Lp’er med Doors, Jimi Hendrix og Pink Floyd. Det var også året for Monterey Pop Festival og Summer of Love i San Francisco. 

Singlerne: Penny Lane/Strawberry Field, Somebody To Love, Waterloo Sunset, A Whiter Shade Of Pale og mange flere.

John Lennon

Jeg tager fat om nogle af mine favoritnumre, både fra hans solokarriere og et par fra hans tid med Beatles.

Da jeg sad og forberedte dette program og valgte numre var der 4 temaer der gik igen, svigt, tro, kærlighed og fred. 

Det lå ligefor at vælge 2 – 3 numre fra hvert tema.

Så dette er ikke historien om John Lennon, men en lille tur rundt om nogle af de emner han beskæftigede sig med gennem sit liv, både med Beatles og som solist. Jeg spiller, Mother, In My Life, God, Imagine med flere.