Månedens Tema: Annie Lennox og Eurythmics

Annie Lennox er en af de store stemmer i engelsk musik, hun har gennem karrieren har bevaret sin integritet som politisk aktiv og bliver kaldt den største nulevende hvide soulsangerinde.

Hun er fra Aberdeen i det nordlige Skotland, voksede op i en arbejderklasse familie, med en meget partipolitisk far. Han arbejde på det lokale skibsværft, her var det de kommunistiske kræfter der var de styrende.

I 75 mødte Dave Stewart på den restaurant hun arbejdede, ikke alene dannede var de med til, at danne bandet Tourits, de blev også kærester.

De fik et stort hit i England med ”I Only Wanna Be With You” et cover af det gamle Dusty Springfield nummer fra 1963.

Annie Lennox og Dave Stewart danner Eurythmics omkring 1981, de får kontrakt med Polydor, men deres debut sker der ikke meget med. 

Deres helt stor gennembrud kommer med den mørke syntheseiser pop. Syntheseiseren er en stor forandring for deres musikalske muligheder, de kunne nu experimentere i timevis hjemme i lejligheden, frem for i studier, som kostede det hvide ud af øjnene. 

De nedskrev et minimanifest, der stod kun to ord, Kraftwerk og Motown, de to ting skulle blandes på Sweet Dreams.

Lyt med i denne måned når jeg lægger både Annie og Eurythmics numre på siden. Du kan også se frem til podcasten om hende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *