Månedens tema: Eric Clapton

Eric Clapton har spillet i flere forskellige grupper inden han startede som solo artist i 1970.

I 1963 startede den 17 årige Clapton i den engelske gruppe Yardbirds, det holdt et par år. Han forlod gruppen, da det efter Claptons menning blev for kommercielt. 

I 66 blev han en kort periode medlem af  John Mayalls Bluesbreakers, før han sammen med Ginger Baker og Jack Bruce dannede power rock trioen Cream. 

Med Cream opnåede han kolossal succes i årene 66 – 68, med bl.a. Lp’en ”Disraeli Gears” og singlen ”Sunshine of Your Love”. Cream var præget af rivalisering mellem Baker og Bruce, de skulle konstant overgå hinanden, til Claptons store fortrydelse, deres veje skilts i maj 68.

Eric Clapton danner endnu en super gruppe, Blind Faith, denne gang med Steve Winwood og Ginger Baker. De når at udsende en enkelt Lp ”Blind Faith” et monster hit på begge sider af Atlanten, singlen ”Can’t find my Way Home” var med til at bane vejen for Lp’en.

Eric Claptons succes er ikke godt for hans privat liv, han udvikler et heroin misbrug, og bliver forelsket i George Harrisons kone Patty Boyd.  

Hans misbrug har flere gange været ved, at koste ham karrieren. Han isolerede sig i en periode i sit hus i Surrey mellem 69/70, hvor heroinen styrrede hans liv. 

I 71 ved Bangladesh koncerten, kollapser han på scenen, men bliver stablet på benene og får på mirakuløs vis gennemført koncerten. 

Med hjælp fra bl.a. Pete Townsend kom han ud af sit heroin misbrug, men gled i stedet ind i et voldsomt alkohol misbrug.

Han får lidt mere styr på sit liv i 74, han kommer ud af sit heroin misbrug og udsender comeback Lp’en 461 Ocean Boulevard. Samme år flytter han sammen med Patty Boyd. 

I denne uge spiller jeg numre her på siden fra de tidlige år (dvs. frem til ca. 79), jeg er ikke så begejstret for hans senere udgivelser.