Beach Boys

Et af de første numre jeg hørte med Beach Boys var Barbara Ann, et kopinummer af The Regents hit fra 61, Beach Boy havde indspillet det på deres Lp Party! i 1965.

Det er nu ikke derfor, de bliver denne måneds band, men det er vel på tide. De kommer fra Californien, deres musik bliver betegnet som surfer musik, selvom de ikke selv var surfere.

1968

Beach Boys er historien om de 3 Wilson brødre, Brian, Carl og Dennis, deres fætter Mike Love og deres ven Al Jardine. De startede som ”garage band” i 61 med deres far Murry som manager.

I 63 får de deres første store hit i USA med ”Surfin’ USA”, de næste 2 år er de konstant på hitlisterne med en strippe hits såsom ”I Get Around”, ”Fun, Fun, Fun” ”Surfer Girl” og mange flere. 

Brian Wilson deres hoved sang skriver, vil bryde med deres image som surfer band, han vil skrive musik der kan matche det som Beatles udgiver. Det kommer til en konfrontation med deres far, som ikke vil bryde formlen. 

Det ender med de må smide deres far ud som manager, herefter skriver og producere Brian Wilson, med Mike Love som tekstforfatter, Lp’erne ”Today” og ”Summer Days (And Summer Nights) i 65. 

Mens Beach er på turne i 66, indspiller den 23-årige Brian Wilson musikken til deres mesterværker, Lp’en ”Pet Sounds” og singlen ”Good Vibrations”.

1963

Herefter får Brian Wilson et sammenbrud under, han kan i flere år ikke komme ud af sin seng, han er voldsomt medicineret. 

Senere kommer det frem at han var døv på sit venstre øre, da han indspillede et af de mest komplekse værker i musikhistorien, som følge af de mange øretæver han fik af sin far gennem sin barndom. 

Deres glade musik står i skærende kontrast, til deres meget tragisk historie om, stofmisbrug, dødfald, stridigheder om ophavsret til sange, penge problemer og meget mere. 

Lyt til dobbelt Lp’en “Endless Summer” den kommer på flotteste vis rundt om deres karrierer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *