Danske Hippie Hits

Jeg har gået et stykke tid og rodet lidt med tanken om dansk musik i hippietiden, hvornår begyndte det og hvornår sluttede det. Inspireret af Peter Øvigs bøger Hippie om bevægelsen og dens musik, har jeg valgt en række numre fra 66 og frem til 76.

Jeg pakker det hele ind mellem to Sebastian sange som jeg hørte til hudløshed på min kassettebåndoptager i 73.

Power Ballader

Jeg har set frem til, at præsentere dette program om Power Ballader for Jer.

Jeg har sat nogle kriterier op for de sange jeg har valgt, Der skal være fuld smæk for skillingen, man skal sidde tilbage med håret blæst bagover, og det skal være hjerteskærende.

Der er ikke nogen rækkefølge eller sammenhæng mellem de valgte sange, du kommer i selskab med Bad Company, David Bowie, Rolling Stones, Meat Loaf, Lorraine Ellison og mange flere.

Nyhed

Jeg er netop nu igang med flere forskellige programmer, som jeg glæder mig til, at præsentere i den kommende tid. Du kan se frem til Bruce Springsteen om de 5 store Lp’er mellem 75 og 85, jeg arbejder på Jefferson Airplane/Starship om deres tid som syre hippie band i Los Angeles, og da de efter splittelsen i 72/73 genopfandt sig selv som west coast band. Sidst men ikke mindst kommer der endelig et om Ian Hunter, Mott The Hoople og hans side kick Mick Ronson.

Goffin & King

Denne gang bliver i taget med til New York og Brill Building, her sad Gerry Goffin & Carole King.

I starten af 60’erne skrev de to en række hits til andre kunstnere fra deres kontor i New York. De blev i en ung alder et af USA’s mest kreative og produktive sangskriverhold. De skrev hits som: One Fine Day, Chains, Will You Still Love Me Tomorrow, This Little Girl og mange flere.

Min snak med Don Powell om Slade

Jeg fortæller fra mit interview med Don Powell trommeslageren i Slade. Det hele er blandet med en bred palet af Slade’s musik over årene. Her er beretninger fra, hans første jobs, hvordan de kørte op og ned gennem England, hans fatale uheld i 73, om plastik juletræer og havde de overhovedet telefoner i Wolverhampton i 60’erne og meget mere.

Efterårs nyheder

Først et stort tillykke til Sting med de 70 år, det bliver natuligvis fejret her på siden med en playliste og et program senere på året. Efteråret og vinteren byder også på en serie om de mest betydningfulde udgivelser år for år startende i 1965, med den første kunst Lp “Rubber Soul” med Beatles. Der bliver ikke kun tale om de ting der kom på hitlisterne, men i lige så høj grad de udgivelser der var med til, at ændre vores opfattelse af populærmusikken. Jeg dykker ned i de forskellige stilarter, rock, blues, folk og soul.