Sangskriver par

Følg med når serien om sangskriver par starter i løbet af foråret. Den handler om de sangskrivere der skrev til andre. Jeg kommer rundt om nogle af de mest kendte par, men også mindre kendte der trods alt havde serier af hits. Du kan glæde dig til Doc Pomus & Mort Shuman, Jerry Leiber & Mike Stoller, Gerry Goffin & Carol King.

Jeg starter serien med det Australsk/Engelske par Nicky Chinn & Mike Chapman. Du kan se nogle af deres numre på playlisten.

Glamrock 1

Glamrocken startede i England i 71, og for mit eget vedkommende i 72, da jeg hørte Mama Weer All Crazy Now med Slade. De grupper og musikkere der var Glam, havde vilde og provokerende udklædninger, de var sminket, de havde plateau sko eller støvler, andre det androgyne look. 

Musikken er en blanding af mange genre, kabaret, 50’er rock, science fiction, art rock. 

Single hitliste d. 16/8 1967

Rock året og sommeren 67 var noget helt specielt, den blomstrende musikscene i San Francisco, havde taget over efter bølgen af British Invasion var ved at klinge af i USA.

De mere eksperimenterende bands fra den amerikanske vest kyst, havde haft deres første højdepunkt ved Monterey Pop Festival i juni, Beatles udsender alletiders bedste Lp, nye bands som Pink Floyd afprøver grænserne for singleplader.