Later… with Jools Holland

Denne måned lægger jeg mindeværdige optrædender fra det Engelske tv-program Later… with Jools Holland op.

Han var med til, at danne det succesfulde band Squeeze tilbage i 74, han forlod dem i 81 for at søge lykken som solo artist. Siden 92 har han været vært på sit eget musik program på BBC 2.

Han inviterer forskellige musikkere med, det er en skøn blanding af nye og ældre navne, man kan opleve hos ham. Jeg lægger nogle forskellige smagsprøver ud de næste uger.

Månedens Lp

The Jam: Sound Affects

The Jam udgav 6 Lp’er på 5 år, de viser sangskriver Paul Wellers rejse fra oprørsk teenage, frem mod hans oprør mod Thatcher og hendes regering.

Sound Affects er deres 5. Lp og højdepunktet med en fantastisk sammensmeltning af funk og 60’er psykedelisk rock, bundet sammen af et stramt og velspillende The Jam.

De er og har altid været et typisk britisk band, der beskæftiger sig med nationale anliggender, har du ikke hørt denne perle fra 1980 så venter der en stor oplevelse.

David Bowie 75 – 83

Anden del af programmet handler om hans skifte fra high society livet i L.A., stort stof misbrug, på fallittens rand. Han genopfinder sig selv i Berlin i samarbejde med Iggy Pop og Brian Eno. Han fortsætter med at udsende det ene sublime værk efter det andet, jævnfør “Low”, “Station To Station”, “Heroes”, “Scary Monsters” og “Let’s Dance”.