Legenden om det Lilla Bånd

Min barndoms ven, John fik en kassettebånd optager i konfirmationsgave foråret 71, en lille en, uden radio, men med mikrofon, der kunne sættes til. 

John havde en gammel radio, som vi kunne optage fra, men problemet var vi skulle sidde og holde mikrofonen foran radioen, være stille mens vi optog, begge dele var meget svært.

I sommeren 72 lykkedes det os, at få optaget det legendariske Lilla bånd. Vi havde opfundet et sindrigt system, mikrofonen fik monteret en tragt og lagt i klemme mellem nogle bøger så den ikke kunne flyttes, vi holdt vejret og fik optaget en samling af datidens perler, før vi nåede rigtig, at høre båndet forsvandt det. Som årene gik blev det bedre og bedre, det bevægede sig uden for tid og rum. De næste par uger vil jeg lægge numre ud fra båndet. Vi havde en forkærlighed for britisk musik fra 60 og 70’erne. Det vil fremgå de kommende uger.

Der er mere om båndet under ”Historier fra Gården”. 

Månedens Lp

Diana Ross & The Supremes

Stop In The Name Of Love

Det er første gang jeg vælger en opsamlings plade som månedens Lp.

Motown udsendte The Best Of Supremes i maj 74, denne perle fra er en del af deres Anthology serie. 

Tripple Lp’en er et stærkt værk der viser, at de er mere end deres single hits, men bare rolig de er der alle sammen. 

Supremes kom til Motown i 1960 efter de havde vundet en amatør konkurrence, men Berry Gordy (Motown direktør) sendte de dengang 16 årige piger retur for at færdiggøre deres Highschool.

Paris

De blev dog ved med at, hænge ud i og omkring Motown, hvor de fik efterhånden lov til at lægge håndklap og kor stemmer på forskellige numre.

De tilsmiles af heldet da sangskriver trioen, Holland, Dozier and Holland skriver ”Where Did Our Love Go” til dem. Det starter en serie af 5 nr. 1 hit i træk på Billboard.

De er den mest populære og bedst sælgende Amerikanske gruppe op gennem 60’erne. 

Copacabana

Slitagen på dem mellem 64 og 70 var stor, der er ikke mange fridage eller ferier, mellem de turneer med Motown Revue, TV-optræden og radio. Det førte til Diana Ross trak sig og gik solo d. 1.1. 1970. 

Lp’en kan høres længere nede på siden. Hvis du kun vil høre hittene skal du klikke 6 numre frem.